Over mij

Makelaar Joost Kok

De interesse om makelaar te worden komt onder andere voort uit slechte eigen ervaringen met het kopen van een huis in Amsterdam met zowel Aankoop- als Verkoopmakelaar. Gelukkig zijn er inmiddels genoeg goede makelaars in Amsterdam. Maar dat moet toch beter kunnen, dacht ik toen?

Na de benodigde diploma’s en ervaring binnen te hebben gehaald, werd het in 2021 tijd voor Makelaar J-OOST (Joost Kok). Waar ik voorheen producten op de markt zette als Product Marketeer, zet ik nu huizen succesvol op de markt en probeer ik voor kopers hun ideale Product (huis) te vinden. 

Wat ik wil toevoegen aan de markt, is een kans voor mensen om voor een toegankelijke prijs toch een betrouwbare makelaar te kunnen vinden die de klant centraal stelt en compleet ontzorgt waar benodigd. Daarnaast wil ik mijn klanten en buurt laagdrempelig met kleine en grote vraagstukken helpen, waar nodig. Dit doe ik op een eigentijdse manier en ik wil aanjager zijn van de vernieuwingen in de markt. Waarbij duurzaamheid voor mij zelf óók erg belangrijk is. Een huis kopen gaat verder dan alleen de aankoop zelf. En bij verkoop geldt dat nét zo. 
In het kort: een moderne buurtmakelaar die op elk moment tot uw dienst staat, voor een toegankelijke prijs. Simpel en snel. Eén die bovendien verder gaat dan alleen makelen.

Ik combineer ervaring uit het bedrijfsleven met kennis en ervaring uit de makelaardij. Waarbij ik zeer veel ervaring heb met onderhandelen, procesbegeleiding, en tactisch en commercieel denken. Voor Expats kan ik vanwege mijn internationale ervaring in zowel Engels als het Spaans goed begeleiden, indien gewenst. Ik ben zelf ook lang expat geweest. Ik weet waar de uitdagingen liggen, wanneer je een huis koopt in een ander land met een andere cultuur. Ergens ver weg van waar je opgegroeid bent.

Waar ik u het beste mee kan helpen, zijn de gebieden waar mijn roots liggen:  De Watergraafsmeer en de Indische buurt. Hier ken ik de markt erg goed, waardoor ik precies weet voor welke prijs een huis in de markt te zetten. Want te laag, dat is schadelijk voor de opbrengst. Te hoog daarentegen ook, want dan trekt uw huis misschien te weinig bezoekers. Het gaat dus om de juiste ‘Sweet Spot’. Daarom richt ik mij voor Verkoop puur op Amsterdam Oost.

Voor Aankoop kan ik door mijn ervaring richten op Groot Amsterdam. Enkel focussen op Amsterdam Oost, heeft hier geen zin. Mensen richten zich voor aankoop sporadisch op één gebied. Daarom een grote kans dat dit voor u ook geldt. Mijn woonervaring in- en de kennis van de rest van Amsterdam en omstreken zijn meer dan afdoende om u goed van dienst te kunnen zijn.

Wat geeft Makelaar J-OOST de kwaliteit die u zoekt?

  • Vereiste VastgoedCert diploma’s – Benodigd voor lidmaatschap VBO & NVM
  • Naast ervaring in de makelaardij, heb ik óók ervaring buiten de makelaardij. Hierdoor heb ik ruime ervaring met onderhandelen, commerciële begeleiding, procesbegeleiding en het in de markt zetten van een product (huis).
  • Ik ben vloeiend in het Engels, Spaans en Nederlands en heb lange ervaring als Expat. Dat maakt mij zeer geschikt voor het helpen van Expats. Als mensen het gewoon leuk vinden om meerdere talen te spreken tijdens het proces, mag dat natuurlijk zeker ook!
  • Door mijn persoonlijke leefomgeving en ervaring in het vak, heb ik zeer goede kennis van Groot Amsterdam met in het bijzonder Amsterdam Oost.